Om driver en verksamhet som lagrar mat och drycker, vet du behovet av att kontrollera olika temperaturer i lagret. Din lagerlogistik präglas också av snabb lageromsättning, höga krav på hygien och produktspårbarhet. Våra mångsidiga pallsystem och lagerlösningar kan uppfylla alla dessa krav.
Justerbara ställage
Även i ett toppmodernt livsmedelslager är pallställ i standardutförande fortfarande den vanligaste formen av pallförvaring.Beroende på lagerutformningen finns en rad olika konfigurationer att tillgå för att maximera det tillgängliga utrymmet.
- Ställgen kan monteras med enkelt eller dubbelt djup
- Höjder på upp till 30 meter
- 50 mm balkhöjdsjustering
- Driftstemperatur från -30 °C till + 40 °C
- Galvaniserad ytbehandling förhindrar rostbildning även vid låga temperaturer
Beroende på layouten på ditt lager, kan vi designa utforma pallsystemet så volymen utnyttjas fullt ut. Ställagen har i allmänhet inga restriktioner, vilket ger full tillgång till alla pallplatser hela tiden.
Förvaring av kyl- och frysgods
Frysförvaring är viktig i livsmedelsindustrin, både när det gäller att lagra frysta livsmedel och när färskvaror hålls färskt.
- Kompakt lagring kräver ett mindre förvaringsutrymme och det spar energikostnader
- Automatiserade lösningar för att minska plocktid i kylda utrymmen
- Galvaniserad ytbehandling förhindrar rostbildning - även vid kondens
- Drifttålig förvaring – klarar temperaturer ner till -30 ° C
- Du kan minska lagringsutrymmet du använder för att lagra maten
- Möjlighet att minska kyl- och frys lagrets miljöpåverkan
Mobila Pallställ
Kyl- och fryslager kan vara dyrt, och därför krävs ofta kompakta lagringssystem. Mobila pallställ MOVO är den perfekta lösningen för denna utmaning.
- Maximal utnyttjande av golvyta
- Tillgång till varje pall
- Stor flexibilitet för olika mat- och dryckesprodukter
- Passar till olika pallstorlekar och vikter
- Kräver bara en truckgång
- Pålitlig i temperaturer mellan -30 ° C och +40 ° C
First-In, Last-Out (FIFO) lagring – håller dina varor färska
Om dina varor har en hög lagerhastighet kan Rullfack se till att din produktbatch skickas i rätt ordning.
- Använder upp till 60% mindre golvyta än vanliga pallställ
- Automatisk lagerrotation ger högre spårbarhet av livsmedels- och dryckespartier
- Pallar med varorna förflyttas från ställaget ena sida till andra på lutande rullbanor, inget behov av automatisering
Spara tid och utrymme
Djupstapling och Shuttle är en idealisk bulklagringslösning för mat- och dryckesförvaring, eftersom systemen eliminerar onödiga truckgångar. Detta ökar mängden varor som kan lagras på en begränsad yta och är lämplig för varierande temperaturer.
- Inga onödiga truckgångar
- Ökad lagringskapacitet på mindre yta
- Fungerar i temperaturer från -30°C till +40°C
- Lämplig för lagring av större mängder av samma produkttyp
- Perfekt för säsongsprodukter som hanteras enligt principen First-In, Last-Out (FILO)