Kodin Terra, Finland

  • kodin_terra_1
  • kodin_terra_2
  • kodin_terra_4
  • kodin_terra_5

Kodin Terra, Finland

Kodin Terra är S-koncernens byggvaruhus som inriktar sig på heminredning, renovering, bygg och trädgård. Huvuddelen av inredningen består av pallställ, grenställ och butiksinredning och  från Constructor.

Constructors baslösning för pallställ och Optim butiksinredning har visat sig vara effektiv och visningen blir till ett stöd för företagets affärsidé. Pallställen och Optiminredningen passar bra till de olika produktgrupperna. De är säkra och mycket anpassbara.

Utifrån kundens grundkoncept har Constructor tagit fram tekniska lösningar för de olika artikelgrupperna. Många av lösningarna är specialanpassade för respektive behov, t.ex. skräddarsydda stöd för 4 m höga bordsskivor.

Avdelningen för klinker- och laminatgolvs presentationsmaterial är inbyggd i pallställen och är både omfattande och väl synligt. Leveranser av många av produkterna är så stora att de inte får plats på hyllorna på en gång. Eftersom dimensioneringen av Optim butiksinredning grundar sig på användningen av butikspallar, kan dessa förvaras säkert ovanför de produkter som visas upp.

Punktbelastning p.g.a. hyllorna och golvets erforderliga belastningskapacitet var några av de saker som dryftades under byggfasen. Ytbehandlingen av hyllställ och hyllor görs i enlighet med butikens konceptfärger - ljusgrått, gult, grönt och zinkbehandlat.

Kapacitet:
OPTIM butiksinredning:
- höjd 3 000 resp. 4 000 mm
- ung. 300 sektioner om 1 750 mm

Pallställ P90:
- höjd 5 000 resp. 5 500 mm

Virkes- / Listställ:
- höjd 3 500 mm
- längd 30 meter
- 40 fack

Grenställ:
- höjd 5 000 mm
- armar 1 200 mm med en belastningskapacitet av 1 380 kg
- längd upp till 22 meter vid c/c 1 500