Lagerautomater - Hedin Bil - Constructor TORNADO Hissautomat - Constructor Sverige AB

Lagerautomater - Hedin Bil

  • Hedin-Bil

Lagerautomater - Hedin Bil

Lagerautomater hos Hedin Bil spara; plats, tid och pengar

Under åren har Constructor haft ett nära samarbete med  när det gäller lagerautomater. ”Bakgrunden till att introducera lagerautomater hos Hedin Bil var och är en fråga om att spara plats, tid och pengar, antingen när vi bygger om eller bygger nytt. Utvecklingen genom åren har resulterat i att bilhallarna har blivit större medan lagren blivit mindre och mer kompakta”, förklarar Reine Jansson som varit med hos Hedin Bil sedan de första lagerautomaterna levererades och installerades.

Genom åren har Constructor och Hedin Bil utvecklat ett grundkoncept som används som utgångspunkt varje gång en ny lagerautomat ska levereras. Inredningen i automaterna baseras på tidigare installationer, och sedan anpassas automaten i förhållande till önskemål om storlek, flexibilitet, artikelstorlek och behov.

Det är inte bara lagerautomaterna som utvecklas i nära samarbete mellan parterna utan även mjukvaran TC2000 som styr automaterna, så att den i dag passar perfekt till Hedin Bils affärssystem Kobra. I Kobra upprättas kundorder och den efterföljande plocklistan skickas sen till TC2000. När artiklarna skall plockas aktiverar operatören uppdraget i TC2000 och plockuppdraget kan påbörjas.

Till Hedins större anläggningar har Constructor levererat både hissautomater och paternosterverk, medan de mindre anläggningarna endast har behov av paternosterverk.