En betydande kapacitetsökning med utdragsenheter

  • Toyota_SE_01
  • Toyota_SE_02
  • Toyota_SE_03

En betydande kapacitetsökning med utdragsenheter

Med särskilda utdragsenheter från Constructor Sverige uppnådde Toyota Material Handling i Mjölby bättre ergonomi i hanteringen av de långa och tunga cylindrarna.

Toyota Material Handling Manufacturing Sweden AB (TMHMS) i Mjölby är den enda platsen i koncernen som tillverkar elektriska lagertruckar för kunder över hela världen. 

Toyota, Sverige

TMHMS ville först och främst få ett bättre utnyttjande av utrymmet när det gäller lagringen av cylindrar. Och där kunde företaget se en potential i att lagra dem på höjden i pallhyllor istället för lagring på lastpallar på golvet.

Denna lösning var helt enkelt alltför skrymmande, och hanteringen var otillfredsställande rent ergonomiskt. De tunga cylindrarna hanterades med traverskran, men det fanns faktiskt inget hanteringsverktyg för de lätta typerna.

Toyota, Sverige

Lösning:

Constructor utgick från de olika cylindertyperna, och det slutade med att en leverans av fyra olika varianter av utdragsenheter med olika längder, alla med en lastkapacitet på 1000 kg.

Mest efterfrågade är längder på upp till 3000 mm, men Constructor levererade faktiskt tio utdragsenheter med 5200 mm i dagöppning.Det är de längsta utdragsenheter som Constructor har levererat någonsin.

Toyota, Sverige

När det gäller själva plockningen av cylindrarna, som kan väga upp till 100 kg, har TMHMS också tänkt i nya banor. En befintlig truckmodell har utrustats med en lyftanordning och ett bord som kan höjas/sänkas, så att det alltid är inställt på rätt arbetshöjd.

 

Mer information om Utdragsenheter finns här.