Pallställ P90 - Sandvik SMC, Svedala - Constructor Pallställ - Constructor Sverige AB

Pallställ P90 - Sandvik SMC, Svedala

  • Sandvik-Sweden_PalletRacking2
  • Sandvik-Sweden_PalletRacking

Pallställ P90 - Sandvik SMC, Svedala

Sandvik SMC i Svedala flyttar hem sitt Europalager till Sverige och investerar i specialkonstruerade pallställ till sitt utomhuslager.

Sandvik SMC – Mining and Construction – gjuter i Svedala bl.a. mantlar för sten och bergkrossar. Dessa exporteras över hela världen. Mantlarna tillverkade av en manganlegering, väger upp till 5 ton, och är en ”måste” detalj vid all gruv- och bergsindustri.

Lösningen: Vikten av producerade mantlar är 12 000 ton. Genom att flytta hem lagret från Holland har man avsevärt minskat transporterna av tungt gods. Lagret var tidigare placerat utomhus på 25 000m2 stort markområde, men genom ett specialkonstruerat pallställ, för tungt gods, har man förutom en rationellare hantering även reducerat markbehovet till 10 000 m2. Förutom en avsevärt bättre hantering av mantlarna har Sandvik genom flytten sparat såväl miljön som kostnader genom minskade transporter.

Kapacitet: Constructors lager hos Sandvik är konstruerat av pallställ P90 och har en längd av 85m och en höjd på 4,5m. Kapacitet 9000 kg/sektion. De tyngsta mantlarna placeras i marknivå. Samtliga bärplan är försedda med halvpallsinlägg för ökad säkerhet.