Rullande lagring hos Ocay

  • Ocay-Sweden-2
  • Ocay-Sweden-3

Rullande lagring hos Ocay

Med 37 butiker över hela Sverige och en webbshop att serva är det full fart på logistiken på Ocay, tidigare kallat Kontorsvaruhuset Gullbergs. Tre centrallager strategiskt belägna i Östersund, Helsingborg och Luleå lagrar totalt 15 000 artiklar. Lagren servar privata företagskunder i Sverige med leverans från dag till dag. Ocay säljer en mängd produkter. I sortimentet ingår t ex kontorsmaterial, hygien & städartiklar, yrkeskläder, fika & servering, post & emballage.

Det nyaste centrallagret i Helsingborg grundades år 2014 och Constructor har levererat pallställ i kombination med plockställ och plastlådor. Lagerchefen Tommy Pantzar säger: "Vi flyttade från lokaler i Ängelholm som hade blivit för små. Eftersom det inte fanns någon möjlighet att expandera började vi leta efter andra lämpliga lokaler. Blicken föll på Rännarbanan i Helsingborg där PostNord just hade flyttat ut. Vi flyttade på tre dagar så det var en hektisk tid. På fredagen stängde vi lagret i en dag och på måndag morgon var vi redo igen, nu med dubbelt så mycket lagringsutrymme. "

Lagret i Helsingborg är öppet från sex på morgonen till elva på kvällen. Tjugofem anställda plockar i tvåskift upp till 3 000 orderrader dagligen. Lagret består av tre hallar: A, B och C. Hall A och C innehåller pallställ medan Hall B är utrustat med en installation av pallställ och plockramar. Artiklarna lagras i plastlådor som är placerade på valsarna i rad. Med hjälp av gravitationen rör de sig framåt mot plockområdet.

Richard Persson från Constructor säger: "Lagringslösningen med en kombination av lastpallställ och plockramar utformades i samarbete med Ocay. Utgångspunkten var Ocays behov och önskan gällande den dagliga driften. Tillsammans nådde vi en lösning där de två övre nivåerna av installationen används för buffertlagret och botten för plockning. Transportörer är monterade i fem nivåer som kan manövreras från golvnivå. Mindre frekventa produkter lagras i stationära hyllor ".

 

Fakta Ocay installation:
Antal pallplatser: 3 500 stk
Höjd: 8 500 mm
Antal bärplan:  2 (buffertlager)
Max last pallplats: 1000 kg
Antal rullebanor: 180 (2 750 mm breda)