Imero Gunnar F. Höglund AB, Västerås - Constructor Långgodsförvaring - Constructor Sverige AB

Imero Gunnar F. Höglund AB, Västerås

  • Rollrack-for-MetalSheet
  • Roll_Rack_Imero2
  • Roll_Rack_Imero
  • Rollrack

Imero Gunnar F. Höglund AB, Västerås

När två systerbolagen fusionerade och bildade Imero Gunnar F. Höglund AB, bestämde de sig för att flytta lagret från Norrköping till Västerås. Detta gjorde det nödvändigt att ha mer lagringsutrymme, eftersom företaget hade utökats med 600 m2.

Den nya rollracket används uteslutande för lagring och hantering av rostfria rör som används för dekoration. Hantering av dessa rör är verkligen känslig med tanke på att detta är ömtåligt material som måste hanteras varsamt. Rören levereras i standardlängder om 6 meter.

En rollrackslagringslösning har en robust konstruktion som är lämplig för tunga artiklar. En enda stålprofil är inte tung, men när de levereras i buntar, är resultatet ganska tungt. Det är en stor fördel att buntarna kan lagras direkt i racket med hjälp av travers, utan att packas om.

En fördel med denna lagringslösning är att det aldrig finns några tunga lyft att göra för hand. När personlet behöver hantera en tung bunt av stål lyftes paketet ut med kranen och placeras på plockvagnar. Då kan paketet öppnas och rören flyttas i mindre partier eller individuellt. Det är en bra lösning ergonomiskt. En annan förbättring har varit placeringen av de olika artiklarna. De mest efterfrågade artiklarna lagras på en bra arbetshöjd, medan mindre efterfrågade varorna finns på de nedre och övre nivåerna.

Längd: 11 000 mm
Höjd: 2 200 mm
Antal fack: 127
Antal storlekar på fack: 4
Max last / fack: 1500 kg

Med sammanslagningen av de båda systerföretagen, Imero Metaller & Rostfritt AB och Gunnar F. Höglund AB, har företaget nu mer än 70 års erfarenhet inom partihandeln av metaller och rostfritt stål. Imero var ett lokalt företag med kunder främst inom sina närområden, och Gunnar F. Höglund sålde till kunder över hela Sverige.

Joakim Grenblad: "Det är viktigt för oss att kunna leverera profiler i perfekt skick till våra kunder. Samtidigt är det snabbt att lagra och plocka rören från rack och det är lika lätt att flytta runt buntarna".