Livsmedelsförvaring: Pallställ, Rullfack, Hjullister - Oy Hartwall, Finland

  • hartwall_1
  • hartwall_2
  • hartwall_5
  • hartwall_3

Livsmedelsförvaring: Pallställ, Rullfack, Hjullister - Oy Hartwall, Finland

Höglager av pallställ utgör hjärtat i Hartwalls högautomatiserade ASRS-lager (automatiserad förvaring/hämtning) i Lahti. Hartwall tillverkar alla sorters drycker från vatten och läskedryck till öl och cider.

Hartwall har en högautomatiserad, flexibel och kostnadseffektiv anläggning som är konstruerad för högsta produktkvalitet och miljömedvetenhet. Den interna logistiken och orderplockningen är också högt automatiserad.

Backar förvaras på nästan 30 meters höjd i ett höglagesställage flyttas med hjälp av ett system med automatiska stapelkranar och digitala bandtransportörer. Systemet styrs av ett datorbaserat logistikautomationsprogram. Ställagets kapacitetsfaktor är mycket hög och effektiv.

Hjullistställage är placerat i plockområdet i lagret för alkoholhaltiga drycker där orderplockningen för leveranser till kund äger rum. Pallställen är försedda med hjullister för att kunna hantera kartonger av olika storlek.

Förvaring av halvfärdiga produkter som t.ex. kapsyler, förvaras i särskilda plastpallar i ett rullfack med First-In-First-Out system (FIFO) längs med tillverkningsprocessen

Hartwall har det största automatiserade lagret i sitt slag i Finland av både ekonomiska och effektivitetsskäl.

Kapacitet:
Höglager Pallställ P90:
Höjd: 28,4 m
Pallplatser: 35 984
Lastkrangångar: 16
Balknivåer: 13
Backar: 900 x 1 200 mm
Maxbelastning: 1 100 kg/pall
Sektionsbelastning: 28,6 ton

Rullfack (FIFO):
288 pallplatser
Höjd: 5 m, 4 pallar/rad, 4 plan

Hullistssystem
80 Hjullistbäddar monterade i Pallställ