Constructor söker Qlikview specialist med delat ansvar för basdata ERP

  • Constructor söker Qlikview specialist med delat ansvar för basdata ERP

Constructor söker Qlikview specialist med delat ansvar för basdata ERP

Uppdraget är tillsvidareanställning.

Ditt uppdrag  

Som Qlikview specialist är du operativt ansvarig för koncernens Qlikview plattform (Qlikview Server, Publisher, Nprinting). I rollen agerar du som spindeln i nätet mellan våra användare runt om i Europa och koncernens egen supportorganisation. Tillsammans med Group IT och koncernledning kommer du vara mycket delaktig i arbetet att utveckla en koncernstandard för rapporter, ta ansvar för att forma koncernens framtidens BI användare samt vidareutveckla gruppens befintliga data warehouse.

I uppdraget ingår också ett kombinerat ansvar för basdata i vårt ERP system Jeeves. Där förväntas du agera hands on för att underlätta/motverka eventuella driftstopp i befintlig operativ verksamhet. Vi ser tydliga synergier till Qlikview uppdraget, då de slutliga rapporterna (Output) i stor grad beror på input från diverse system. En god förståelse för koncerners datakällor är nödvändig på sikt.

I uppdraget innebär emellanåt en hel del resande för att möta våra användare på plats och delta i diverse projekt. I rollen finns utrymme att växa, både i form av budgetansvar och som systemägare.

Placeringsort är i Göteborg, med möjlighet till att arbeta hemma, till och från. Du rapporterar till Group IT manager.

Din bakgrund

Vi söker dig som har arbetat i en liknande roll i minst 1 år och som trivs i servicerollen. Utbildning inom system – och datakunskap på högskolenivå eller motsvarande är ett krav. Goda kunskaper i engelska (skrift och tal) är också viktigt, tyska är meriterande.

Erfarenhet från olika BI-/ ERP system värdesätts och det är meriterande om du har arbetat i Jeeves eller Qlikview.

Som person är du trygg i dig själv och har en stor portion integritet. Du trivs i en fri roll med stort eget ansvar i en öppen och föränderlig miljö med högt i tak. Du beskrivs som serviceminded och har lätt för att samarbeta men är också mycket självgående.

Sista ansökningsdag är 2018-03-23. Maila er CV till: grethe.sorensen@constructor.no. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Group IT manager, Ulf Sternebratt 070-559 98 77 eller ekonomichef Mattias Stensson 070-432 99 39.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan!