Prisbilden mellan nya och begagnade pallställ är likvärdig - Constructor Sverige AB

Prisbilden mellan nya och begagnade pallställ är likvärdig

  • Begagnade Pallställ

Prisbilden mellan nya och begagnade pallställ är likvärdig

När man behöver expandera eller bygga nytt lager är det lätt att tro att begagnade pallställ är en billigare investering, men prisbilden mellan nya och begagnade pallställ är likvärdig.

Ska man bara ha enstaka sektioner är begagnat ett bra alternativ men pratar vi om pallsystem på ca 500 pallplatser eller mer blir det oftast billigare att köpa nytt. Eftersom vi, som tillverkande leverantör, kan tillhandahålla rabatter - desto större objekt desto mer reducerat pris.

Begagnade pallställ kommer ofta från flera olika tillverkare och det innebär också större reservdelsförråd och det får till följd högre lagerkostnader. 

Varierande kvalitet

Nya pallställ garanteras följa gällande standarder och innebär att man som kund får tillverkningsgaranti på 12 månader. Begagnat behöver inte innebära sämre kvalitet men medför att du får varierande kvalitet på ställage och sammansatta komponenter. Ålder och tidigare användning påverkar självklart kvalitén och sprickor och skador på balkar och stolpar kan enkelt missas vid okulärbesiktning.

Med ett nytt pallsystem, från en och samma leverantör får du en helhetslösning, med komponenter som är testade och assimilerade för varandra och därmed ger betydligt högre genomgående kvalitet och säkerhet.
 

Högkvalitativa ställage

Pallställ P90 tillverkas i högkvalitativt stål enligt produktstandarder SS-EN 15512 och kvalitetsmärkning RAL-RG 614. Vi säkerställer kvalitén på alla ställagedelar under tillverkningsprocessen med hjälp av avancerad teknologi. Mer information om våra kvalitetstester finns här.