Hur man skapar en PDF-katalog

Hur man skapar en PDF-katalog

Min katalog är en funktion som låter dig skapa din egna skräddarsydda katalog med innehåll utifrån dina val från denna hemsida. Katalogen kan laddas ner som PDF eller du kan dela den med dina vänner, kunder eller kollegor.

Skapandet av Min katalog sker i 3 steg:


1. Välj sidor:

Bläddra runt på hemsidan och välj de sidor du önskar inkludera i katalogen. Lägg till/välj en sida genom att klicka på länken "Välj den här sidan" i den högra kolumnen på sidan.
När du valt sidor dyker det upp en länk med texten "Mina Sidor" i det övre högra hörnet, ovanför sökrutan, som visar hur många sidor du valt till din katalog.

2. Konfigurering: 

 När du har valt de sidor som du önskar få med i katalogen klickar du på länken "Mina Sidor" i det övre högra hörnet och då kommer du till sidan för Min katalog. På sidan Min katalog visas de sidor du valt att ingå i katalogen. På den här sidan kan du också konfigurera katalogen: 

  • Justera sorteringsordning: Du kan ändra ordningsföljden på sidorna genom att dra/släppa miniatyrbilderna.
  • Ta bort sidor: Sidor tas bort genom att klicka på X-knappen för miniatyrbilden.
  • Inkludera bilder: Om denna ruta är markerad kommer bilder att bli inkluderade i PDF-dokumentet. Om rutan inte är markerad genereras PDF-dokumentet endast med text.
  • Inkludera tillbehör: Om denna ruta är markerad kommer tillbehör för produkten att inkluderade i PDF-dokumentet. Om rutan inte är markerad genereras PDF-dokumentet endast med produktinformation.
  • Skicka: Klicka på ”Skicka” om du vill dela din konfigurationssida med andra. Mottagaren kommer då att få ett mail med en unik länk till just denna specifika sida. Han/hon kan fortsätta generera en PDF eller fortsätta att lägga till sidor till just denna konfiguration.
  • Länk: När du klickar på ”Länk” skapas det en dedikerad URL för just den här konfigurationssidan. URL:n kan användas för att dela "Mina sidor" på sociala meder eller för att skapa bokmärke i din webbläsare för senare användning.      

3. Skapa och dela din katalog

OBS: Denna funktion kräver att du har Acrobat Reader eller liknande PDF-läsare installerat på din dator.

Klicka på knappen ”Skapa PDF” för att generera din PDF-katalog. Baserat på innehåll och antal av sidor du valt kan genereringen ta mellan 2-20 sekunder. När din katalog är klar öppnas en förhandsgranskningssida. Du kan återgå till konfigurationssidan genom att klicka utanför förhandsgranskningssidan eller på X-knappen längst ner i höger hörn.

Längst ner på förhandsgranskningssidan har du två alternativ:

  • Spara: Klicka på ”Spara” om du vill spara din katalog som PDF till din dator.
  • Skicka: Klicka på ”Skicka” för att skicka din katalog som en bifogad PDF-fil i ett e-mail.

Eftersom denna funktion använder Acrobat Reader kan du också använda detta program för att skicka, spara och skriva ut din katalog.

Klicka här för att gå tillbaka till konfigurationssidan för Min katalog