Novozymes, Danmark

  • Novozymes1
  • Novozymes

Novozymes, Danmark - Constructor Referenser

Världens största tillverkare av enzymer är det danska företaget Novozymes, som har kunder över hela världen och en marknad som snabbt växer. Därför är det alltid hög aktivitet i lagret och ställbesiktningar enligt DS/EN 15635, utförda av Constructor, hjälper till att upprätthålla högsta säkerhetsnivå.

Lagerchef Niels Svendsen förklarar ”Det känns mycket lugnande att säkerheten i vårt lager alltid är optimal. Då kan vi koncentrera oss på själva lagerarbetet. Teamledare Poul Erik Olsen säger leende. ”Vi är inte experter på förvaringslösningar och därför är det nödvändigt att ha kontakt med en expert som känner till vårt lager uppifrån och ned”.

”Vi har en bra dialog med Constructor och om en säkerhetsfråga uppstår gällande våra pallställ kontaktar vi dem. En liten spricka eller en mindre skada kan verka ganska oskyldig men ändå vara farlig och sluta med en kollaps”, förklarar Niels Svendsen.

”Under ställbesiktningarna får vi ofta förslag om bättre utnyttjande av utrymmet eller för att ytterligare förbättra säkerheten. Som exempel installerade vi nyligen påkörningsskydd framför ställagen för att skydda dem mot påverkan från truckarna. Ett enkelt och effektivt förslag på extra förstärkning i en skrikig klargul färg - den är svårt att bortse från”, säger Poul Erik Olsen.

”Vi måste säga att vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Constructor”, avslutar Niels Svendsen. ”Vi arbetar i en hektisk, riskfylld miljö med 10 till 12 meter i tak, en miljö fylld med pallställ, smala gångar och flera truckar och lyftutrustning för pallar som ständigt är i gång”, säger Niels Svendsen.