Danska försvaret, Danmark

  • ForsvarMat

Danska försvaret, Danmark - Constructor Referenser

Forsvarets Materieltjeneste (FMT) är en division i den danska armén. FMT tillhandahåller och underhåller olika typer av materiel och utrustning för militära myndigheter, inklusive armén, marinen och flygvapnet. FMT sysselsätter 2 400 personer och har över 60 depåer över hela landet som hanterar ca 700 000 artikelnummer.

Överste Jens Kofoed förklarar ”Vi valde att inleda ett samarbete med Constructor för att få kvalificerade och certifierade INSTA-besiktningsmän som säkerhetskontrollerar våra pallställ och hyllor på samtliga depåer. Efter varje besiktning skickar Constructor en rapport över de eventuella reparationer och/eller uppgraderingar som behövs för att maximera säkerheten.”

”Vi har haft ett bra partnerskap med Constructor som noggrant och professionellt har granskat och uppgraderat samtliga ställage i enlighet med den europeiska standarden DS/EN 15635. Därför har vi nu tillräckligt med bevis för att säkerheten på våra lager är i ordning.” avslutar Jens Kofoed.

Holger Thor Nielsen som utsågs till projektchef och ansvarig för säkerhetsuppdateringen fortsätter ”I samband med ställbesiktningen vidtog vi nya säkerhetsåtgärder, till exempel installerade vi bakre gavelskydd och stolpskydd. Dessutom har vi installerat tunnelvakter som skyddar vid körning under pallställen. En annan viktig sak är att varje pallställ numera är utrustat med en lastskylt som upplyser om hylltyp, mått och lastkapacitet. Alla våra hyllor och ställage är därmed certifierade och godkända och vi är redo om yrkesinspektionen kommer på besök.”